Fitxa "Gattaca"

 

Fitxa pel·lícula:

Nom de la pel·lícula: Gattaca

Nacionalitat: Estats Units

Any: 1997

Actors principals: Ethan Hawke, Uma Thurman i Jude Law


Breu resum:

La pel·lícula tracta de dos germans, un nèix de manera natural i l'altre amb l'ajuda de l'enginyeria genètica. El primer, anomenat Vincent, vol anar a l'espai i farà tot el possible per aconseguir-ho.                    Vincent, al nèixer de manera natural se li considera un "no-vàlid" i Anton, el seu germà, com va ser modificat genèticament, se li considera un "vàlid".                                                                                      Ser un "no vàlid" li posarà les coses més difícils a en Vincent.


3 Futur utòpic o distòpic?:

És un futur distòpic perquè en la pel·lícula es tracta d'una societat fictícia indesitjable en si mateixa.


Què vol dir ser "vàlid" o "no vàlid"?:

Si ets un "vàlid", vol dir que vas ser modificat genèticament i si ets un "no vàlid", vol dir que vas nèixer de manera natural.


És just que es margini al protagonista per ser un "no vàlid"?:

No és just, perquè encara que no sigui "perfecte" pot arrivar a ser molt intel·ligent, i també perquè hauria de tenir les mateixes oportunitats que els que han sigut modificats.


6 Què suposa a la societat que determinin les seves característiques abans de nèixer? Tenen llibertat d'escollir el que volen ser?:

Suposa una gran pressió per arrivar a ser per al que t'han creat. No tens llibertat per escollir qui vols ser i que vols fer.


Les persones "vàlid" i les "no vàlid" tenen els mateixos drets en la societat que es planteja a la pel·lícula? És just?

No tenen els mateixos drets ja que si, per exemple, un "no vàlid" vol anar a l'espai, per molt que estudiï, si no és un "vàlid", no pot anar perquè consideren que és defectuós. Però si ets un "vàlid", com se suposa que ets perfecte, pots arrivar a anar a l'espai si vols i si tens les qualitats necessàries.                                  Tenen moltes més oportunitats.                                                                                                          Clarament no és just perquè que no hagis sigut modificat genèticament no significa que no siguis capaç de construïr-te un bon futur.


8 Seria desitjable una societat com aquesta? Per què?

No seria desitjable una societat com aquesta perquè estariem obligats a complir amb les característiques que ens donguessin al nèixer.


9 Quins problemes veus a la modificació genètica massiva dels éssers humans?

Que converteixes als éssers humans en robots. Per tant, seriem tots iguals o quasi iguals.


10 Opina.

La pel·lícula és molt lenta i encara que l'argument no està malament, no m'ha agradat. No m'ha semblat interessant, m'han faltat detalls per a que m'arribés a enganxar. Jo no la recomanaria perquè com ja he dit, no m'ha enganxat.                                                                                                                                             La pel·lícula es podria acurtar sencera a 40 minuts i posar-hi, per exemple, escenes a l'espai per finalitzar-la millor.




undefined

Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Transcripció i traducció de DNA de proteïnes

La meiosis