Experiment sobre l'efectivitat de les mascaretes

 Per a realitzar aquest experiment, necessitarem: 

  • 1 placa de control.
  • 1 mascareta de tela.
  • 1 mascareta del departament.
  • 1 mascareta higiènica.
L'experiment consistirà en que la professora llegirà el mateix troç de text d'una revista qualsevol durant 30 segons projectant la veu, amb les tres mascaretes i sense mascareta davant d'una placa de control que estarà a 30 centímetres de la seva boca. 

Amb aquest experiment podrem veure la qualitat de cada mascareta i podrem comparar amb sense mascareta. Al final de l'experiment, després d'uns dies estant les plaques de control sota un llum de calor dins d'una caixa de cartró, veurem si surten fongs, per possibles bacteris, o no depenent dels aerosòls que hagin sortit mentre parlava amb cada mascareta i sense.








El procediment que es segurià serà el següent:
  1. Mascareta higiènica
  2. Mascareta de tela
  3. Mascareta del departament
  4. Sense mascareta
Sense mascareta es farà al final ja que si el fessim el primer, contaminariem l'ambient i no es podria realitzar l'experiment perque s'ha de fer en una habitació estèril.

Una vegada realitzat l'experiment, s'ha de dir que els efectes finals no han estat concloents, per tant, s'hauria de considerar tornar-lo a fer per aconseguir uns nous resultats.

Aquí deixo els videos del procediment amb les tres mascaretes i sense mascareta.































Comentarios

  1. Molt bona feina! Tot i així dos apunts: de la boca no surten fongs!! sols aerosols que poden contenir bacteris. I només vam fer servir una placa de control, no tres. Per la resta molt bé!!
    Caldria, però, afegir que els resultats finals no han estat concloents i que per aconseguir uns altres resultats seria necessari repetir l'experiment.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Transcripció i traducció de DNA de proteïnes

La meiosis