Teories l'origen de la vida

Antigament els nostres avantpassats tenien una concepció mística de l'origen de la vida.


Creacionisme

En totes les religions de la Terra podem trobar un relat sobre la creació del nostre món i dels éssers vius que l'habiten tenint tots un aspecte en comú: la vida va sorgir mitjançant la vehiculació divina a partir de matèria inert en la que el Deu creador va insuflar vida. Aquesta teoria existeix des de l'edat de pedra.

És defensada per diversos sectors de la població d'alguns països, que inclouen des d'un creacionisme clàssic fins a creacionismes contemporanis.


Generació espontània

En el passat es creia que moltes bestioles com ratolins, gripaus, abelles, mosques, cucs i larves sorgien de la matèria inert o de la matèria morta en descomposició. Un dels grans defensors va ser Aristòtil (384 aC-322 aC). Aquesta teoria sorgeix de l'antiguitat grega fins al segle XVII on va ser refutada per Francesco Redi.


Biogènesi

A partir d'uns experiments, Pasteur va formular la seva teoría sobre la biogènesi: Tot ésser viu prové d'un altre ésser viu.

Panspèrmia: Aquesta teoria defensa que la vida no es va originar a la Terra si no que va ser sembrada per les pluges de meteorits que va sofrir durant els primers milers d'anys des de la seva formació.

Aquesta teoria es recolzada per anàlisis experimentals en les que determinats microorganismes poden sobreviure a condicions extremes i la presència de biomolècules en diversos meteorits. El físic Stephen Hawking (1942-2018), va ser uns dels investigadors que, va suggerir que aquesta seria una forma en la que la vida es pot estendre per l'Univers.

Abiogènesis: En aquesta teoria el que es formen són protobacteris a partir de compostos químics orgànics que es poden sintetitzar de forma natural en determinades condicions.

Va sorgir al segle XX. Alguns defensors van ser Oparin i Urey.

Stanley Miller (1930-2007) i Harold Urey (1893-1981) es van proposar provar experimentalment la hipotèsis:



Comentarios

  1. Hola Elsa,
    Fas un bon resum del punt sobre l'origen de la vida (tot i que he vist algunes oracions meves copiades literalment) però trobo que no fas un anàlisi de les argumentacions per avaluar si es tracta o no d'arguments científics que era el que demanava. Penso que ets molt capaç de fer-ho molt millori posar-te al dia amb el blog.
    Ànims!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Transcripció i traducció de DNA de proteïnes

La meiosis